Produkter Service Online-services Broschyrer Referenser Om oss Kontakt Aktuellt Lediga jobb
 
Skruvkompressorer
    Heat Recovery
    Standardutförande
    påbyggd kyltork
    med varvtalstyrning
  OILFREE.AIR
  Kolvkompressorer
  Dentalkompressorer
  Tryckluftsbehandling
  Styrningar
  Vakuumskruvkompressorer
  Blåsmaskiner
  Mobila kompressorer
  Originaldelar
  SIGMA PET AIR
  SIGMA AIR UTILITY
  Säkerhetsdatablad
  Industry 4.0
 
  

Mer tryckluft med mindre energi.

 

Låga livscykelkostnader

En kompressors investerings- och servicekostnader utgör endast en mindre del av hela livscykelkostnaden. Huvuddelen av en skruvkompressorns totala kostnader är energikostnader, som under en kompressors livstid kan uppgå till flera gånger investeringskostnaden. Med energisnåla skruvkompressorer från KAESER kan företag sänka sina totala energikostnader för tryckluftsförsörjning betydligt..

Dessutom spara både pengar och miljö med värmeåtervinning:
Den elektriska energi som tillförs en skruvkompressor omvandlas till 100 % till värmeenergi. Upp till 96 % av denna energi kan återvinnas och utnyttjas värmetekniskt. Så kan man spara tiotusentals kronor och tonvis med CO2-utsläpp varje år.
Hur stor besparingseffekten faktiskt blir beror på storleken på kompressorerna och den energibärare som används (elektricitet, gas, olja). Även många äldre kompressorer kan utrustas för värmeåtervinning i efterhand.

Sigma Control

Energisparande kompressorstyrningar:
SIGMA CONTROL 2 och SIGMA CONTROL BASIC

SIGMA CONTROL 2 är uppbyggd med olika moduler. Styrningen kan tack vare sin identiska grundkonstruktion anpassas till alla skruvkompressorserier från KAESER KOMPRESSOREN. Den modulära konstruktionen av huvudstyrenhet och separata in-/utgångsmoduler gör SIGMA CONTROL 2 ännu starkare när det gäller kommunikation och underhållsvänlighet.

Integrerad webbserver
SIGMA CONTROL 2 har en egen webbserver. Det gör det möjligt att kontakta kompressorn via Internet eller intranätet. På så sätt kan driftdata, underhålls- och felmeddelanden vid behov visas i webbläsaren efter att ett lösenord har angivits, vilket bland annat förenklar drift och underhåll av kompressorerna.

Energisparande skruvkompressorblock med SIGMA-profil

En viss specifik driveffekt kan uppnås antingen med små kompressorblock och höga varvtal eller med stora kompressorblock och låga varvtal. Stora lågvarviga kompressorblock är effektivare och producerar mer tryckluft vid samma driveffekt.
KAESERs filosofi är därför att utveckla skruvkompressorblock med så lågt varvtal som möjligt och optimerade profiler. Varje skruvkompressor från KAESER ger snabbt valuta för pengarna genom att den spar energi.

Sigma Profil

KAESER SIGMA PROFIL

Med den KAESER-utveckladeSIGMA PROFILEN som är under ständig optimering sparas det upp till 15 procent energi jämfört med konventionella rotorprofiler.
Varje KAESER skruvkompressor är utrustad med denna energisnåla rotorprofil som garanterar högsta möjliga energieffektivitet.
Generöst dimensionerade, injusterade precisionslager och tillverkningen med minimala toleranser garanterar lång livslängd och hög tillförlitlighet.

 
KAESER home Search Sitemap
Mer Info
Modern tillverkning, hög kvalitet
SIGMA PROFILEN - mer tryckluft med mindre energi
Broschyrer:
Skruvkompressorer
Compressed air treatment

ico_contactKontaktformulär

Logo-fewer-CO2-emissions

tillbaka top
Sekretesspolicy, KAESER KOMPRESSORER AB, info.sweden@kaeser.com